16-22 Eylül 2019 tarihleri arasında 32'incisi gerçekleştirilen Ahilik Haftası Yalova'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

02 Ekim 2019

Ahilik Haftası Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde bu yıl 16-22 Eylül 2019 tarihleri arasında 32'incisi gerçekleştirilen Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında;
Yalova İli ve bağlı ilçelerinde bulunan esnaf ve sanatkârlar ile tacir ve işadamlarının kayıtlı bulunduğu mesleki örgütlerin yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile Ahilik Haftası Kutlama Komitesi üyeleri tarafından, 17 Eylül 2019 Salı günü saat 10.30'da Atatürk Anıtına çelenk sunulmuş, saygı duruşunda bulunulmuş ve akabinde ile İl Valisi ve Belediye Başkanı ziyaret edilmiştir.
İlimiz Çiftlikköy Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Yılın Ahisi ile Yılın Kalfası eğitim merkezinde öğrenim gören öğrenciler ile bir araya getirilerek tecrübe paylaşımı programı yapılmıştır.
18 Eylül 2019 Çarşamba günü İlimiz Valisi Sayın Muammer EROL’un katılımlarıyla Kent Müzesinde geleneksel ve kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerle ilgili sergi açılmış ve tüm hafta sergilenmiştir.
Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda 18 Eylül 2019 Çarşamba günü İlimizin Valisi Sayın Muammer EROL tarafından Yılın Ahisine kaftanı giydirilerek, Yılın Kalfasına ve Yılın Çırağına plaketleri ve Sayın Bakanımızın imzasıyla  Yılın Ahisi, Kalfası ve Çırağına gönderilen tebrik mektubu takdim edilmiş, sırasıyla fotoğraf, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmiş akabinde Yalova Çiftlikköy Çıraklık Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından Ahilik Kültürü konulu tiyatro gösterisi yapılmış ve sonrasında Yalova Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Rıza ABAY tarafından Ahilik Kültürü konulu konferans verilmiştir.
21 Eylül 2018 Cuma günü İlimiz Valisi Sayın Muammer EROL’un katılımıyla Yalova - Kirazlı sanayi sitesinde saat 12.00'da kavurma, pilav, ayran ve İrmik tatlısından oluşan menü sanayi esnafımıza ve halkımıza ikram edilmiştir. İlimizde bulunan camilerde Ahilik Kültürü konusunda sohbet programı yapılarak halkımızın bilgilendirilmesi sağlanmıştır.