Kooperatifçilik Konulu Resim Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencilerimiz Ödüllerini Aldı

02 Mart 2020

Bakanlığımızca düzenlenen, eğitim çağındaki çocuklarımızın ve gençlerimizin sanatsal faaliyetlerini desteklemek ve öğrencilerin bu faaliyetlere katılımını artırmak, sanatsal aktivitelerde etkin rol oynanması ve yeteneklerinin sergilenmesine olanak sağlamak, kalıcı eserler bırakmaya özendirmek, kooperatifçilik konusunda bilgilendirmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla Türkiye genelindeki resmi ve özel okullarda eğitim ve öğretim gören ortaokul 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerini kapsayan "Kooperatifçilik" konulu resim yarışması sonuçlanmıştır.
 Resim Yarışması Şartnamesinde yer alan hususlar dikkate alınarak 78 ilimizden gelen resimler Seçici Kurul Üyeleri tarafından incelenmiştir. Yapılan seçici kurul toplantısında 68 ilimizden gelen resimler dereceye girmeye hak kazanmış, il bazında ve Türkiye genelinde dereceye giren öğrenciler belirlenmiş, sonuçlar Bakanlığımız web sayfasında da duyurulmuştur. Buna göre, Türkiye genelinde dereceye giren öğrencilere ödülleri Bakanlığımızca 5 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşen Türkiye Kooperatifler Fuarı Açılış Töreninde takdim edilmiştir. 
Buna kapsamda, İlimizden de 38 öğrenci söz konusu yarışmaya katılım sağlamış olup İlimizde öğrenim gören ve yarışmaya katılarak İl genelinde 1. olan Giyim Sanayicileri Derneği Eğitim Vakfı Ortaokulu öğrencisi Türkan Tuana DOYRAN ve 2. olan Şehit Ömer Halis Demir  Ortaokulu  8. sınıf öğrencisi Elif Sude BİRDAL'a ödülleri verildi.